MAT

Vår filosofi her på Hadeland folkehøgskole er velkjent:
“Du er hva du spiser!”

Vi jobber for å unngå matvarer som inneholder mange unødvendige og unaturlige ingredienser som ikke er bra for helsen. Dette betyr ikke at vi kun lever av quinoa, linfrø, spinat og korn. Vi elsker pizza, lasagne og burgere – vi gjør dem bare enda bedre med virkelig gode ingredienser og tilbyr alltid massevis av grønnsaker og alternativer til de som ikke spiser kjøtt. Flere andre folkehøgskoler viser interesse for vårt kjøkken og kosthold og har beskrevet det som både “nyskapende” og “banebrytende”.

Helselig hilsen, Kjøkkenet ved Hadeland folkehøgskole

“Vi elsker pizza, lasagne og burgere!”


Måltider
På skolen serveres det fire måltider om dagen. Frokost, lunsj, middag og kveldsmat.


Vegetarisk & vegansk kosthold
På skolen har du mulighet til å spise vegetarisk eller vegansk mat til alle måltider. Det blir kjøttfrie alternativer til alle middager. Du kan ha et fullsteding vegetarisk / vegansk kosthold og få i deg alle næringstoffene du trenger


Filosofi
Hippocrates: Let your food be your medicine, your medicine be your food
Kjøkkenet vårt har gjennomført en del forandringer og forbedringer. Vi lager i større grad mat fra bunnen av, med rene råvarer, som også når det er mulig er økologiske og biodynamiske.
Vi har jobbet for at det skal være en god forbindelse mellom den informasjon og inspirasjon elevene får på linjene, og til maten på kjøkkenet.
For å imøtekomme matintoleranser og allergier har vi et kosthold som inneholder minimale mengder gluten, laktose og sukker.
Vårt primære fokus er at i tillegg til kjøtt og fisk, vil vi få inn mer frukt og grønnsaker i kosten. Derfor tilbyr vi også mer vegetabilsk og vegetarisk mat enn vi har gjort tidligere.

“Let your food be your medicine, your medicine be your food”

Kort oppsummert ønsker vi:

  • Minst mulig ferdigmat
  • Mat, lagd fra bunnen av
  • Rene råvarer 
  • Hjemmebakt brød
  • Mye mer frukt og grønt

Når vi planlegger kostholdet fokuserer vi på at det må være gode kilder til fullverdig protein, sunt fett, komplekse karbohydrater, vitaminer og mineraler til hvert måltid. Vi har også satt oss inn i hvordan blodsukker, og dermed energien til kroppen holdes stabil gjennom hele dagen.

Les mer om kosthold

Les mer om ernæring