[ezcol_2third]

Yoga

Yogalinjen ved Hadeland folkehøgskole gir deg en fantastisk mulighet til å dedikere et helt skole år til din egen selvutvikling i et unikt bofellesskap. På linjen er hovedfokuset Hatha yoga, en form for yoga som legger vekt på kroppsøvelser, pusteteknikker og meditasjon. Du vil også få muligheten til å bli kjent med mantra sang, yoga filosofi, Ayurvedisk kosthold og livsstil og masse mer. En ting er sikkert, ved å utøve yoga hver dag i 9 måneder så vil det skje en transformasjon.
Les vår brosjyre

Skoleåret består av:

  • Studietur til India
  • Hatha yoga
  • Meditasjon
  • Mindfulness
  • Pusteøvelser
  • Mantra sang
  • Yoga filosofi & Livsstil

om_lillaHva skjer på yogalinjen: På yogalinjen vil du få et praktisk studie av yogaasana og en innføring i pranayama, meditasjon og sutras. Til daglig vil vi fokusere på den fysiske yogapraksisen. Enkelte linjeøkter vil fra morgenen legges opp til en to til tre timers yoga praksis som vil inkludere asanas, pusteøvelser, avspenning og meditasjon. Vi vil også ha teori baserte klasser med samtaler og diskusjoner. Her vil vi gå dypere inn i yoga filosofi og historie. Les mer…

Asana praksis: Den fysiske asana praksisen vil bestå av grunnleggende stillinger med fokus på styrke, teknikk og smidighet. Gjennom studieåret vil du få muligheten til å bygge et godt fysisk fundament og på en trygg og stødig måte bli kjent med din egen kropp og dens muligheter.

Ved regelmessig yogapraksis vil muskler, ledd og skjellett styrkes, sirkulasjonen stimuleres og de indre organene vedlikeholdes, og det daglige stresset mange kan oppleve, kan reduseres.

”It is through alignment of my body, that I discovered
the alignment of my mind, self and intelligence.“
-B.K.S Iyengar

Pranayama og introduksjon av enkle pusteøvelser I yoga er pusten broen mellom sinnet og kroppen. Du vil lære å bruke dyp bevisst pust og andre forskjellige pusteteknikker slik som bølge pust, Ujjayi og Nadi Shodana. Ved å bruke pusten aktivt i din asana praksis kan du øke strekken, styrken, utholdenheten og balansen i kroppen, og kan være nøkkelen til å fordype deg i din praksis. Pust er også en spennende leksjon balansen mellom kontroll og i overgivelse.

” I en utvidet betydning, er avspenning ikke kun avspenning av kroppen, men også av sinnet- våre meninger, hensyn, håp og holdninger. Det er hovednøkkelen til alle nivåer av yoga.”

– Georg Feuerstein

18527A2C-4E68-490E-98EC

Meditasjon den viktigste prosessen i klassisk yogameditasjon er sinnets tilbaketrekning fra sansene, ofte tolket som avspenning. Ved å akseptere det som forstyrrer, vil sinnet slippe identifikasjonen med opplevelsene og skape større ro og klarhet.

“Yoga Citta Vritti Nirodhah”
“Yoga er å roe sinnets svingninger/ bevegelser”.

(Patanjali, Sutra 2 bok 1)

Mindfulness/ Oppmerksomhetstrening lærer oss å vende oppmerksomheten vår direkte på hva som skjer akkurat her og nå. Med en holdning av vennlighet mot oss selv og vår opplevelse. Dette ” å være med oss selv” er ofte i kontrast til mer faste/ sedvanlige sinnstilstander som fylles av minner, fantasier, bekymringer eller planlegging.

”Å rette oppmerksomheten mot noe, uansett hva det måtte være, er å være tilstede i øyeblikket; vinden som stryker deg varsomt over kinnet, et ansiktuttrykk, lys luen med sine stille bevegelser, en liten sitring i kroppen, en tanke som plutselig dukker opp. Ja, hvor som helst og når som helst, så fremt du møter det med din åpenhjertige bevissthet”

-Jon Kabat-Zinn

Tidligere elevers uttalelser om et år på yogalinja:

solveig

Solveig Tinlund

“Jeg syntes det mest inspirerende er at yoga gir et så utrolig stort potensialet for selvutvikling. Det at man lærer å bli mer bevisst på egen kropp, og ikke minst like viktig sin egen sjel. Og man lærer å se seg selv i andre mennesker, blir den andre, helt til den ikke er en annen.”

 

erlend

Erlend Arnstad

“Jeg har valgt yoga for å styrke den fysiske utholdenheten min samtidig som jeg vil lære og meditere.”

 

 

 

heidi

Heidi Bjørneklett

“Har lyst å prøve yoga fordi eg har hørt at det hjelper med å få stresset ned, siden eg sliter med hodepine og migrene ganske mykje.”

 

 


Les flere uttalelser

 


 

Linjelærer:
Ida Falchenberg

Studietur:
Studietur til India

 

[/ezcol_2third] [ezcol_1third_end]

[/ezcol_1third_end]

Søk på Hadeland folkehøgskole

Søk nå
Søk nå