Valgfag

I tillegg til linjefagene skal elevene velge flere valgfag. Skolen har mange forskjellige aktiviteter å tilby. Valgfagene varierer fra år for å tilpasse interessene til elevene.

Valgfag ((med forbehold om endringer):

 

1

Aikido og Kenjutsu valgfag

Valgfaget er delt i skolens to semestre, men kan også stå som et valgfag per semester. Første del er Aikido og Chi Kung.

Her får du en grundig introduksjon av Aikido, teknikk, etikette og filosofi samt en teoretisk og praktisk innføring i Chi Kung. Andre del er Aikido (Pensum) og Kenjutsu. Her er det fokus på å mestre de mest grunnlegende teknikker i Aikido og en introduksjon av mønstre, etikette samt filosofi i Kenjutsu.

Aikido er en filosofisk og estetisk vakker kampkunst med røtter i samuraitradisjonen og Østens filosofi. Den daglige treningen er på et vis en reise på en vei som sikter mot mental, åndelig og ikke minst fysisk bevissthet.

Formålet er å lære og å leve i balansen og i harmoni med seg selv og verden man lever i. Som kampform, går teknikkene ut på å ta imot og nøytralisere harde angrep med myke unnvikende bevegelser, uten bruk av fysisk styrke.

I første semester legges det vekt på innføring av prinsipper, filosofi og grunnlegende teknikker samt fallteknikk i Aikido.

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi. Bevisstheten av og utviklingen av denne energien som kalles for Chi (Japansk Ki) er selve essensen i Chi Kung.

 

 

 

6

Aikido og Kenjutsu

Aikido er en filosofisk og estetisk vakker kampkunst med røtter i samuraitradisjonen og Østens filosofi. Den daglige treningen er på et vis en reise på en vei som sikter mot mental, åndelig og ikke minst fysisk bevissthet. Formålet er å lære og å leve i balansen og i harmoni med seg selv og verden man lever i.

Som kampform, går teknikkene ut på å ta imot og nøytralisere harde angrep med myke unnvikende bevegelser, uten bruk av fysisk styrke.

I andre semester legges det mest vekt på “mestring” av de mest grunnlegende Aikido teknikker som er også viktig for en eventuell gradering.

Kenjutsu er Japansk sverdkunst, og det å trene med sverd (Bokken/Tresverd) skaper en dypere forståelse for Aikido samtidig som det gir oss innblikk i Samurai etikette og sverdtradisjoner.