Valgfag

I tillegg til linjefagene skal elevene velge flere valgfag. Skolen har mange forskjellige aktiviteter å tilby. Valgfagene varierer fra år for å tilpasse interessene til elevene. (med forbehold om endringer).

Aikido

Aikido er en moderne japansk kampkunst med røtter i samuraitradisjon og i østens filosofi. Som kampform, går teknikkene ut på å ta imot og nøytralisere harde angrep med myke unnvikende bevegelser, uten bruk av fysisk styrke.Teknikk og mental styrke er viktigere enn fysikk og av den grunn kreves det verken bestemte forkunnskaper eller det å være i spesielt bra fysisk form. Aikido ikke kun et redskap som brukes til å overvinne motstanderen, men også en åndelig lære som sikter på å utvikle evnen til å leve i fred med ens selv som stadig er utfordret av en kompleks verden.

Akrobatikk

Dette valgfaget egner seg for de som ønsker å bli mer akrobatiske. Du vil lære grunnleggende akrobatiske øvelser, samarbeid og prøvelser, styrkeøvelser, samt å overvinne noe av frykten du har for å være akrobatisk.

Akupressur

Akupressur kalles også akupunktur uten nåler. Akupressur er en av de eldste behandlingsformer vi kjenner. Det å holde på eller trykke på spendte eller ømme steder på kroppen virker lindrende. Dette er akupressur i sin enkleste form. Akupressur inngår som en av flere behandlingsformer innen tradisjonell kinesisk medisin, og bygger på den samme forståelse av helse og sykdom som innen akupunktur. I akupunktur brukes nåler til å behandle visse punkter på kroppen, mens i akupressur brukes fingrene.

 

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi. Bevisstheten av og utviklingen av denne energien som kalles for Chi (Japansk Ki) er selve essensen i Chi Kung.