Gled deg til matopplevelser på Hadeland folkehøgskole!

Kjøkkenet ved Hadeland folkehøgskole lager all mat fra bunnen av. Dette gjør maten sunn og mer næringsrik! 

Brød blir bakt hver dag!
Ferskt brød smaker best!

Gjennom hele skoledagen, vil det stå frukt og grønnsaker tilgjengelig for deg i matsalen! Godt med litt energi mellom måltidene!  

Det er også tilgjengelig smaksrikt vann i matsalen!
Der er bare fantasien som setter grenser! Hva med vann med eplesmak eller mint? Et godt og sunt alternativ!

Gjennom et år på Hadeland folkehøgskole får du oppleve matretter fra mange verdensdeler. Du kommer garantert til å møte retter du aldri har smakt før!

Mat som trivselsfaktor
Vi på kjøkkenet ønsker å gi deg den aller beste maten!
Mat som er næringsrik og variert, kjøtt, fisk og naturligvis masse grønnsaker til hvert måltid.
Man spiser ikke bare for å bli mett. Det er like så viktig med kos rundt måltidene, som spises rundt bordet i samtaler med gode venner. 

Vegetar / vegansk kosthold
Vi tilbyr også et stort utvalg av vegetarisk og vegansk kost for de som ønsker det.
Det serveres spennende og smakfulle hjemmelagde pålegg og matretter.
Du betaler selvsagt ikke noe ekstra for dette!  

Allergivennlig kost
Kjøkkenet har god erfaring med å tilberede allergivennlig mat, og det lages tilpassede alternativer etter avtale.

Hva slags mat får du?
På Hadeland folkehøgskole serverer vi fire måltider hver dag. Du får også mat i helgen,  men da er det som regel tre måltider.

Frokost
Frokosten er dagens viktigste måltid.
Vår frokostbuffet består av grøt, ulike musliblandinger; ofte hjemmelaget – med spennende tilbehør, som frø, frukt, bær, cottage cheese og lignende. 

Lunsj
For oss er det viktig at lunchen er variert. En dag i uken har vi salatbar. Andre dager har vi brød og pålegg, samt enkle varmretter, som for.eks suppe med tilbehør. 

Middag
Middagen er allsidig gjennom hele uken. Alt i fra tradisjonell kost, til fisk og kjøttfri dag.
På lørdagene har vi ekstra kos, akkurat slik mange er vant med hjemmefra. Det kan være taco, lasagne, pita, eller andre varianter av god lørdagsmat.
Søndagene er alltid veldig stas, for da serveres det dessert etter middagen!
Du er selvsagt velkommen til å komme med egne middagsønsker til oss!

Eksempler på middag en vilkårlig uke:
Mandag:  Forskjellige rester fra uken (for vi kaster ikke mat :-))
Tirsdag:   Kyllinggryte m/ris, gulrøtter og aspargesbønner
Onsdag:   Pestobakt torsk m/paprika, brokkoli og ris
Torsdag:  Samosa-pai m/brokkoli, erter, brød, raita, koriander- og myntesaus
Fredag:    Mac´n cheese m/tomatsalat og brød
Lørdag:    Fajitas m/ biffstrimler, salsa og guacamole
Søndag:   Elgkaker m/fløtegratinerte poteter, rosenkål, sopp og saus
               Dessert søndag: Pannacotta

Middagseksempler vegan/vegetar:
Mandag:  Forskjellige rester fra uken (for vi kaster ikke mat :-))
Tirsdag:   Facon med rotmos, poteter og tyttebær
Onsdag:   Blo mkålvinger med mango-/kålsalat, limedressing og bulgur
Torsdag:  Chana masala med papadums, ris og salat
Fredag:    Quornwok/grønnsakswok med nudler
Lørdag:    Oumph-kebab m/salat, dressing og pitabrød
Søndag:   Linsestek m/sjysaus, grønnsaker og stekte poteter
                  Dessert søndag: Kanelkake med ostekrem 

Kveldsmat
Kveldsmaten serveres kl.19.30, og er en god avslutning på dagen sammen med gode venner. 

Vi på kjøkkenet gleder oss til å overraske deg med smakfulle måltider! Enten det er mat du har smakt før eller ikke. 

 

Velbekomme! 🙂