Manga og Webtoons

Vil du utvikle ditt kreative talent og skape gripende illustrerte historier?

Manga og webtoons er noe for deg som liker et mangfold av sjangre, fengende historieformidling og kvalitetsillustrasjoner. På Hadeland sin manga- og webtoonlinje vil vi tilby et år med opplæring i det som gjør øst-asiatiske tegneserier så suksessfulle: godt karakterdesign, øst-asiatisk dramaturgi, hvordan man lager en karakterdrevet historie, kunnskap om de ulike sjangrene, bruk av digitale verktøy som profesjonelle mangategnere bruker, hvordan man kan tjene penger på tegneserier og topper året med en studietur til Japan.

Dette kommer du til å lære i løpet av skoleåret:

Tegning/karakterdesign: Undervisning i grunnleggende tegneferdigheter, karakterdesign, utvikle unike og spennende personligheter.

Serieskaping: Undervisning i manga- og webtoon som medium, trekk ved ulike sjangre, idéskaping for historiet, østasiatisk
dramaturgi, manus og layout/storyboard/”name”, komposisjon og bruk av forskjellige typer ruter, snakke- og tenkebobler, onematepoetikon, formidling gjennom screentones/farger/effekter og digitale snarveier til effektiv tegneserieskaping.

Publisering: Innføring i forskjellige måter å livnære seg på som serieskaper gjennom sosiale medier, selvpublisering, utgivelse i forlag og publisering på nett.

Hovedoppgave: Mot slutten av året får du muligheten til å lage din egen tegneserie der du får anvendt det du har lært. Tegneserien vil komme på trykk i en antologi. Det vil også være en mulighet for å delta i internasjonale tegneseriekonkuranser (Tezuka awards, Line webtoons osv).

Hos oss vil du få individuell oppfølging av lærere som støtter deg i din reise fra skisse til publisering. Undervisningen vil være lagt til rette for at du som skaper skal kunne utfolde deg med alle verktøyene du måtte trenge fra manga og webtoons.

Vi ønsker at deres manga og webtoons skal ha positiv virkning i den norske kulturen. Derfor fokuserer vi på å gi deg den informasjonen du skulle trenge til å sette i gang med ditt tegneserieeventyr når du er ferdig hos oss.

Det er ønskelig med en studietur til Japan, men på grunn av COVID-19 så er situasjon usikker. Mer informasjon kommer snarest.

Det anbefales at du har en egen PC/iPad med programvaren Clip studio paint inkludert et digitalt tegnebrett (feks: Wacom) på forhånd ettersom vi kommer til å tegne digitalt.