[ezcol_2third]

Trening, Motivasjon og Kosthold (TMK)

Hovedtema på TMK er fysisk og mental trening, studier av ernæring og praktisk matlaging, samt introduksjon til mindfulness, yoga og avspenning. Målsetningen med linjen er at du skal få et mer bevisst forhold til kosthold og trening og en økt trivsel i kropp og eget liv. Gjennom verktøyene på linjen får du gode muligheter til å ta vare på din egen helse og livskvalitet. Du vil få innblikk i et bredt spekter av treningsmetoder og aktiviteter, der hovedfokuset ligger på styrketrening og utholdenhetstrening innen- og utendørs, samt metoder for å øke din bevegelighet og kroppskontroll.
Les vår brosjyre

Skoleåret består av:

 • Valgfri Studietur
 • Styrketrening i teori og praksis
 • Utholdenhetstrening
 • Skadeforebyggende / Basistrening med kroppsvekt
 • Yoga
 • Innføring i praktisk kosthold
 • Ernæring
 • Anatomi og fysiologi
 • Treningslære
 • Programdesign
 • Mindfulness i teori og praksis
 • Besøk og seminarer innen trening, kosthold og mindfulness

For de fleste er det nødvendig med et ordentlig dypdykk ned i treningslære og praktiske ferdigheter for å få en kontinuerlig progresjon i treningen sin. Mange trener uten målsetninger og en plan, og kommer heller ingen vei. Kanskje du vil klare et fysisk opptakskrav på en skole, forberede deg til halvmarathon i 2016 eller lære mer om korrekt teknikk i baseløft? Eller kanskje du vil begynne fra begynnelsen? Kanskje du har trent i mange år allerede, og ønsker et friår med skikkelig treningsfokus?

På TMK fokuserer vi på hvordan trening kan tilpasses hver enkelt. Dette vil gi deg kunnskap om hvordan du kan veilede andre, som grunnlag for å utdanne deg videre til å bli personlig trener. Klassen består vanligvis av både nybegynnere og viderekommende og har en ganske jevn fordeling av begge kjønn.

Linjen innebærer mer enn fysisk trening, vi har en helhetlig tenkning og jobber også med mentalt, både med tilstedeværelse og oppmerksomhet.

Vi har ikke en kropp, vi er en kropp og erfarer gjennom den.

Mindfulness i praksis: Mindfulness kan oversettes til «oppmerksomt nærvær» og beskriver en tilstand av tilstedeværelse i øyeblikket. Mindfulness handler om å være oppmerksom på det man opplever mens det skjer «her og nå», det være seg i en treningsøkt, i et måltid eller i konkrete øvelser hvor vi fokuserer på kontakt med egen kropp og sinn.

Du som søker: Den enkelte deltaker må være motivert for å utvikle sin bevissthet og sin egen fysiske kapasitet. Du er glad i fysisk aktivitet og bevegelse, og har kanskje drevet med idrett eller trening tidligere, eller er helt i startfasen. Målet er at du skal utvikle deg fra ditt utgangspunkt. Aktiviteter som jogging, gruppetrening, styrketrening, fjellturer og ski/sykkel er normale hverdagsaktiviteter hos oss på TMK.

Skolens valgfagtilbud og østlige profil: I tillegg til aktivitetene på linja kan du benytte deg av skolens brede valgfagtilbud som vil gi deg ytterligere treningstid i aktivitetene du selv ønsker eller innenfor andre interesseformer. Forberedelser gjennom ditt valgfag vil være av betydning for hvilken studietur du kan delta på.


 

Årsplan for Trening, Motivasjon og Kosthold

Linjelærer:
Runar Lundvall

Studietur:
Studietur valgfritt mellom:
India/Japan/Peru/Sør-Korea

 

[/ezcol_2third] [ezcol_1third_end]

[/ezcol_1third_end]

Søk på Hadeland folkehøgskole

Søk nå
Søk nå