Active Leadership

En annerledes lederlinje, for deg som ønsker personlig utvikling og lederferdigheter til å forandre verden! IFuture linja handler dypest sett om deg og fremtiden.

”I-en” står for ”I” (jeg på norsk) og peker på deg! Men også for Identitet, Inspirasjon og Innsikt. Active Leadership, påpeker viktigheten av å være mer enn passivt deltagende i livet.

Et år på linja gjør deg rustet til å bli en aktiv medskaper, både i ditt eget liv, og i vår felles verden!

Hver generasjon har sjansen til å forme fremtiden! Til det trengs unge ledere med selvinnsikt og personlige styrker som medmenneskelighet, visdom og mot.

Gode ledere er forbilder som tenker bærekraftig, ser større perspektiver, og handler ut fra et bevisst verdigrunnlag og et helhetlig menneskesyn.

Linjas styrke ligger i kombinasjonen av tradisjonelle og utradisjonelle metoder som former deg til en leder.

Du vil få variert erfaring som leder, utvikle kunnskap og egenskaper som setter deg i stand til å lede prosjekter, ta globalt ansvar, og viktigst av alt – være et forbilde for andre!

Vi utforsker ledelse på tre nivåer
Selvledelse, prosjektledelse og globalt perspektiv

SELVLEDELSE

Å skape endringer i verden, handler først om å bli en tryggere leder av eget liv. Vi jobber med selvutvikling og personlighetsarbeid, der du og ditt liv står i fokus. Temaer som livsmestring, livsstil, stress og mindfulness står sentralt. Vi jobber med kommunikasjon og relasjoner, og med verdier og visjoner. Finn ut hva du brenner for, vekk din lidenskap og skap din personlige visjon!

PROSJEKTLEDELSE

Du vil i løpet av året få rikelig med ledertrening i praksis. Du kommer til å lære hvordan å planlegge, koordinere, organisere, gjennomføre og evaluere prosjekter, som prosjektleder i ulike komiteer knyttet opp mot arrangementer, markedsføring på messer og festival på skolen. Du vil også være involvert i miljøskapende arbeid, der du bidrar til økt trivsel og samhold på skolen!

GLOBALT PERSPEKTIV

Vi er den første generasjonen som har teknologien, økonomien og ressursene til å løse alle de globale utfordringene verden står ovenfor. Vi utforsker globale løsninger, hva det vil si å være en ”endringsaktør”, og hvordan vi på I Future kan ”redde verden, litt”. Vi lar oss inspirere av verdensledere som Mahatma Gandhi, Nelson Mandela og Dalai lama, og kartlegger hvordan du kan bruke ditt engasjement for å skape endringer!

STUDIETUR TIL CALIFORNIA
Studiereisen er et av skoleårets absolutte høydepunkter! Vi drar til California, et spennende sted som myldrer av nytenkende mennesker. Selvfølgelig skal vi besøke ledere og bedrifter som bidrar til kollektiv utvikling. Men vi skal også nyte de andre sidene California har å tilby. Hollywood, sol, bølger og sightseeing! En ting er sikkert, dette blir en uforglemmelig utviklingsreise fra start til slutt – så hold deg fast!

ANDER OPPLEVELSER
– Besøke Fredssenteret i Oslo
– Mange spennende lørdagsseminarer
– En stor variasjon av gjestelærere og foredragsholdere
– Et bredt utvalg av valgfag
– Et trygt sosialt felleskap og nye venner
– Mange morsomme arrangementer på skolen
– Læring gjennom latter, lek, dialog, og kreativitet

HVEM PASSER LINJA FOR?
Dette er linja for deg som ønsker en indre og ytre oppdagelsesreise. For deg som ønsker personlig vekst, rom for å utforske hva som er meningsfullt for deg, og for deg som ønsker å utvikle lederegenskapene fremtiden trenger. For deg som ønsker fred i verden, og for deg som vil utgjøre små eller store forskjeller. Linja passer også godt for deg som allerede har gått et år på folkehøgskole, men ønsker å utfordre deg selv enda mer.

Søk på Hadeland folkehøgskole

SØK NÅ