iFUTURE – Active Leadership
En annerledes lederlinje, med spennende utfordringer og individuell coaching! For deg som ønsker personlig utvikling og unike lederferdigheter til å forandre verden!

Hver generasjon har sjansen til å forme fremtiden! Verden trenger unge ledere med selvinnsikt og personlige styrker som medmenneskelighet, visdom og mot. Gode ledere er forbilder som tenker bærekraftig, ser større perspektiver, og handler ut fra et bevisst verdigrunnlag og et helhetlig menneskesyn. På iFuture kan du utvikle deg som menneske, og få variert erfaring som leder!

Linjas styrke ligger i kombinasjonen av tradisjonelle og utradisjonelle metoder som former deg til en leder. Du vil utvikle kunnskap, egenskaper og ferdigheter som setter deg i stand til å lede prosjekter, ta globalt ansvar, og viktigst av alt – være et forbilde for andre!

Vi utforsker ledelse på tre nivåer;
Selvledelse, prosjektledelse og globalt perspektiv.

SELVLEDELSE
Å skape endringer i verden, handler først om å bli en tryggere leder av eget liv. Vi jobber med selvutvikling og personlighetsarbeid, der du og ditt liv står i fokus. Temaer som livsmestring, livsstil, stress og mindfulness står sentralt. Vi jobber med kommunikasjon og relasjoner, og med verdier og visjoner. Finn ut hva du brenner for, vekk din lidenskap og skap en visjon for hvordan du kan gjøre ditt liv og verden til et bedre å være!

Les mer: KLIKK INN!

I Selvledelse får du mulighet til å:
– Bli mye bedre kjent med deg selv!
– Forstå mer om din personlighet, dine behov, og dine styrker.
– Få kunnskap om stress og følelser, og lære verktøy til å regulerer dem.

– Få en økt innsikt i hva som ”driver deg” og hva som er viktig for deg.
– En bedre kontakt med verdiene dine og tydeligere mål og visjoner.
– Oppleve inspirasjon, motivasjon og mer mot til å være deg selv.

SJELDEN sjanse – Lederkurs med ”Future Leaders Global!”
I løpet av året på iFuture kan du utvikle lederegenskaper som forandrer verden, gjennom et helt unikt samarbeid med Future Leaders Global.

“Du vil tilegne deg selvutviklingsverktøy og avdekke hvordan du kan bruke dine egenskaper til å skape større resultater, både på et personlig nivå og gjennom andre. Du vil få økt forståelse for hvordan mennesker fungerer sammen, og som individer. Dette er et ledelsesprogram som styrker deg som person, og som gjør deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet!”
– Glenn A. Richard, Managing Director Norway, Future Leader Global

I tillegg til ledelsesprogrammet, tilbyr vi også elevene, i samarbeid med Future Leaders Global, et eksklusivt ukes-internship i løpet av skoleåret!

Les mer om Future Leaders Global her: http://www.futureleadersglobal.com

 

PROSJEKTLEDELSE
Du vil i løpet av året få rikelig med ledertrening i praksis. Du kommer til å lære hvordan å planlegge, koordinere, organisere, gjennomføre og evaluere prosjekter, som prosjektleder i ulike komiteer knyttet opp mot arrangementer, markedsføring på messer og festival på skolen. Du vil også være involvert i miljøskapende arbeid, der du bidrar til økt trivsel og samhold på skolen!

Les mer: KLIKK INN!

I Prosjektledelse får du mulighet til å:
– Lære deg ikke-voldelig kommunikasjon, inspirert av Gandhi.
– Forstå hvordan du kommunisere best med ulike personlighetstyper.
– Bruke samarbeidsmodeller, temabuilding og team sammensetning.

– Lærer markedsføring, formidling og få prøvd deg som messearbeider.
– Få prøvd deg som leder under flere eventer og arrangementer.
– Jobbe som frivillig og bygge ditt nettverk i organisasjonsverden.

Unik mulighet – Vi er med på aksjon med ”Framtiden i våre hender.”
iFuture har fått til et helt spesielt samarbeid med organisasjonen ”Framtiden i våre hender.”  Mer informasjon om de spennende oppdragene vi skal få være med på i løpet av skoleåret, får du etter skolestart!

Les mer om Framtiden i våre hender her: http://www.framtiden.no

GLOBALT PERSPEKTIV
Vi er den første generasjonen som har teknologien, økonomien og ressursene til å løse alle de globale utfordringene verden står ovenfor. Vi utforsker globale løsninger, hva det vil si å være en ”endringsaktør”, og hvordan vi på iFuture kan ”redde verden, litt”. Vi lar oss inspirere av verdensledere som Mahatma Gandhi, Nelson Mandela og Dalai lama, og kartlegger hvordan du kan bruke ditt engasjement for å skape endringer!

Les mer: KLIKK INN!

I Globalt Perspektiv får du mulighet til å:
– Erfare hvordan indre og ytre fred henger sammen.
– Utvikle en verktøykasse av metoder fra Den Globale Fredsskole.
– Få en dypere innsikt i løsninger på globale utfordringer.
– Lære om menneskerettigheter og FNs bærekraftsmål.
– Bli inspirert av historiens største verdensledere.
– Å møte noen av dagens store forbilder.

VERDIFULL OPPLEVELSE – Vi er WOOFERE i Hurdal Økolandsby!

Vi drar til Økolandsbyen der iFuture klassen jobber som frivillige, sammen med ”WOOFere” fra hele verden. Betegnelsen ”WWOOFer” er en person som jobber for kost og losji på en organisk gård, der man lærer i felleskap med andre. Vi erfarer en ny måte å leve på, gjennom felles arbeid, måltider og overnatting på gården.

Les mer om Økolandsbyen her: https://www.hurdalecovillage.no

STUDIETUR TIL CALIFORNIA
Studiereisen er et av skoleårets absolutte høydepunkter! iFuture drar til California, et spennende sted som myldrer av nytenkende mennesker. Her får vi muligheten til å møte mange lederforbilder, og nyskapende bedrifter som bidrar i den kollektive utviklingen. Vi er allerede i kontakt med flere aktører i USA – og du er selv med på å bestemme hvem vi skal besøke og hvem vi skal samarbeide med! En ting er sikkert, California eventyret blir en uforglemmelig utviklingsreise fra start til slutt – så hold deg fast!

ANDER OPPLEVELSER
– Besøke Fredssenteret i Oslo
– Mange spennende lørdagsseminarer
– En stor variasjon av gjestelærere og foredragsholdere
– Et bredt utvalg av valgfag
– Et trygt sosialt felleskap og nye venner
– Mange morsomme arrangementer på skolen
– Læring gjennom latter, lek, dialog, og kreativitet

HVEM PASSER LINJA FOR?
Dette er linja for deg som ønsker en indre og ytre oppdagelsesreise. For deg som ønsker personlig vekst, rom for å utforske hva som er meningsfullt for deg, og for deg som ønsker å utvikle lederegenskapene fremtiden trenger. For deg som ønsker fred i verden, og for deg som vil utgjøre små eller store forskjeller. Linja passer også godt for deg som allerede har gått et år på folkehøgskole, men ønsker å utfordre deg selv enda mer.

Hva betyr ”iFuture”?
Når Steve Jobs introduserte iMac for første gang i 1998, fortalte han at ”I” sto for intenett, men også for ”induvidual, instruct , inspire og inform.”

”I-en” i ” iFuture” står for pronomen ”I” (meg på norsk) og peker på deg! For iFuture linja handler dyperst om deg og fremtiden. Men ”i” står også for ”identitet, inspirasjon, imagination og insight.”

Inspirasjonsfim: Steve Jobs – Change the world!:

“Be the change you want to see in the world!” – Mahatma Gandhi

Ønsker du å være med på å forandre verden? Future Leaders er en annerledes lederlinje med fokus på
selvledelse, prosjektledelse og globalt ansvar. Vær et forbilde – bli leder i ditt eget liv!

Future Leaders er linja for deg som ønsker å gjøre en forskjell i verden og som søker etter et skoleår som er meningsfylt og utviklende i et personlig og globalt perspektiv.

Du vil lære selvledelse:

  • Selvutvikling og personlighetsarbeid
  • Stressmestring og livsstil
  • Visjon og verdier

Du vil lære prosjektledelse:

  • Inspirasjon og motivasjon
  • Kommunikasjon og samarbeidsmodeller
  • Markedsføring og formidling

Du vil lære globalt ansvar:

  • Lederskap med hjerte
  • Fred og menneskerettigheter
  • Bærekraftig utvikling og mye, mye mer…

Undervisningen på linja kombinerer tradisjonelle og utradisjonelle metoder, som gir deg en unik mulighet til å trene opp lederegenskaper, og finne ut hva du virkelig brenner for!