K-pop Korean wave

Er du interessert i koreansk popmusikk, dans og drama?

Hadeland folkehøgskole har en sterk relasjon til koreansk kultur. K-pop linjen vil inspirere deg som er interessert i K-pop, K-drama og K-wave. Du ønsker å lære mer om kulturen, språket og landet i øst.

Hos oss kan du drive med din store lidenskap på heltid sammen med andre som er opptatt av det samme som deg i et fantastisk skolemiljø hvor danseglede, samarbeid og vennskap står i fokus. Et år hos oss danner også et godt grunnlag for studier i Korea, og du får to tilleggspoeng for videre studier.

Du som velger et år på K-pop-Korean wave vil få en allsidig innføring i det meste som er relatert til K-pop og fenomenet «hallyu» Korean wave og koreansk populærkultur. Det er viktig at du er interessert både i å danse og i koreansk språk og kultur, og at du ønsker å utvikle og utfordre deg selv sammen med andre. Du får et innholdsrikt år med blant annet dans, musikk, K-drama, foredrag, diskusjoner, ekskursjoner, opptredener og studietur til Sør Korea.

Timeplanen: En vanlig uke består av 5 økter på 2 timer på K-poplinjen. Resten av tiden er satt av til blant annet valgfag og fellesfag. I en vanlig gjennomsnittlig uke vil du danse 2-3 økter i uka og ha diverse undervisning i koreansk språk og kultur 2-3 økter i uka. Timeplanen på en folkehøgskole er fleksibel og i perioder vil vi jobbe mer intenst med noen av temaene og mindre med andre.

Dans: Vi tilnærmer oss dans på mange ulike måter, men hovedfokus vil være å øve inn danserutiner fra ulike jente- og guttegrupper. Vi dekker ulike stilarter, slik at du blir kjent med og utvikler ulike måter å bevege og uttrykke deg på. Dette er både spennende og utfordrende, og det er viktig at du er åpen for å lære deg alle dansene vi jobber med. Vi vil blant annet jobbe med:

  • Danseteknikk
  • Metoder for å øve inn en koreografi.
  • Improvisasjon.
  • Gode rutiner for oppvarming og uttøying for å ta vare på kroppen og forebygge skader.
  • Å gi og få konstruktiv kritikk

Mission. Gjennom skoleåret får dere ulike oppdrag hvor dere skal danne grupper og lære koreografier på egenhånd, hvor temaet enten er forhåndsbestemt eller fritt. Her blir du utfordret spesielt på samarbeid, kommunikasjon og utholdenhet. Det forutsettes at du møter opp og deltar aktivt for å få missionet i mål.

Opptreden. Du får mange muligheter til å opptre både på og utenfor skolen, og vi skal buske både i Oslo og Seoul Korea. Det er derfor viktig at du er innstilt på å danse foran et publikum.

Koreansk språk og kultur. Vi nærmer oss det koreanske språket blant annet gjennom K-drama og tradisjonell tavleundervisning. Du vil bli i stand til å både lese og skrive og holde enkle samtaler på koreansk. Vi forventer at du deltar aktivt både skriftlig og muntlig i undervisningen. Koreansk kultur er nært knyttet til språket, men du vil også lære om koreansk kultur gjennom foredrag, hverdagen på linjen og lek og moro.

Andre mulige aktiviteter/seminarer:

  • Lage koreansk mat.
  • Ekskursjon til norske produsenter som har produsert musikk for ulike koreanske grupper.
  • Seminar i tradisjonell koreansk dans.
  • Linjeuke/fordypningsuke.
  • Undervise resten av skolen i K-pop og koreansk språk og kultur

STUDIETUR

Sør-Korea

Bli med på en uforglemmelige tur til Sør-Korea. Opplev både moderne og tradisjonell kultur fra innsiden og smak på alt det koreanske kjøkkenet har å by på. Vi besøker hovedstaden Seoul som byr på alt fra teknologi, shopping, mote, fornøyelsesparker, palass, samt mange steder du vil kjenne igjen fra ulike K-drama. Bli med på en reise til historiske steder, lær koreansk tradisjonell dans og musikk og erfar livet i et koreansk tempel fra innsiden.

BILDER

Søk på Hadeland folkehøgskole

SØK NÅ