Ida Molund Vasstrand

Ida underviser i Hatha, Ashtanga, Vinyasa og Yin, samt filosofi og yogahistorie. Hun har en mastergrad i religionsvitenskap fra universitetet i Bergen, og skrev sin masteroppgave om yoga. Hun har bodd i Latin Amerika, USA og et år tilsammen i India, og har også studert spansk et år.

Tidligere har hun jobbet med psykisk og fysisk helse, og flere år som treningsveileder. Hun har gjort mye frivilligarbeid bl.a for AFS innen interkulturell forståelse, og har slikt blitt kjent med ungdom fra en rekke ulike kulturer og lært hvordan man kan håndtere mellom menneskelige utfordringer. Denne bakgrunnen har gitt henne et bredt spekter av erfaringer som har gjort at hun har blitt godt kjent med seg selv, og som setter henne i en fin posisjon til å kunne dele erfaringene og lære bort til andre.

For henne er yoga en metode for å bli kjent med seg selv og sammenhengen mellom kropp og sinn. Det å kunne stoppe opp i øyeblikket og oppleve stillhet i sinnet. Hun ser på yoga som mye mer enn det som skjer i yogasalen. Ved hjelp av verktøyene vi kan lære gjennom yoga, spesielt pusten, vil man bedre kunne håndtere hverdagen og livet. For henne er det viktig med bevissthet om hva vi legger i ordene vi bruker. Hva betyr spiritualitet? Og hva betyr dette begrepet for hver enkelt?

Ida har stor interesse og respekt for betydningen av yoga for den enkelte. Hun er takknemlig og glad for å ha fått stillingen som yogalærer hos Hadeland folkehøgskole og gleder seg til å lære sammen med elevene.

Tilbake til Kontakt oss