STUDIETUR TIL INDIA, Goa 2014

På 60-tallet reiste Beatles til Goa og søkte spirituell opplysning og siden da har tusenvis av mennesker fulgt deres fotspor. Goa har utviklet seg veldig og er tilrettelagt for turister særlig i sør Goa som er mer for pakketur turister. Vi skal opp til nord Goa , Mandrem Beach. Her er det mindre folk og har mer av en ”hippie” og spirituell feel”. Gamle Goa har beholdt en del av portugisiske arkitekturen etter koloni tiden og er vel verdt et besøk. Goa anses som et av de tryggeste steder å dra i India. (mer info om Goa )

 

Yoga undervisningen:

Jay og Sofia startet Swara Yoga School sammen i 2009 og har mellom dem 25 års erfaring som yogalærere og terapeuter. De basere sin yogametode på tradisjonell Hatha Yoga prinsipper og fundamenter fra Patanjalis 8 grener. Gjennom ”Elemental Yoga therapy” inspirere de elevene sine til å utvikle en forbindelse til yoga som både er i kontakt med naturen og de 5 elementer. For mer info om Swara Yoga sjekk nettsiden: http://www.swara-yoga.com/index.html

Programmet:

Jai og Sofia vil undervise i grunnleggende Elemental Yoga og Auyrvediske prinsipper som blir støttet opp med fysisk asana praksis som inkludere Acro yoga, Elemental dans og Elemental yoga. Det vil arrangeres ulike tema kvelder med ” Open mic”, Ayurvedisk matlaging, bahjans, bollywood dancing, games nite og lignende.

Timeplan per dag:

07.00 – 09.00 Elemental yoga praksis
09.00 – 10.00 Frokost på Mandala
10.00 – 11.30 Forelesning
11.30 – 17.00 Restorative Yoga med meditasjon
19.00 – 21.00 Middag på Mandala

Dagene:

Vi har lagt det opp slik at det er fritid midt på dagen når sola er på sitt varmeste fra 11.30 – 17.00. Da kan du enten spise lunsj på mandala (ikke inkludert i prisen) eller et annet sted. Utforske resten av nord Goa, for eksempel stranden v/ Dunes, eller butikkene i Arambol.

Kveldene:

Det legges opp til ”ashram –ish” type livsstil på denne turen og det forventes at alle møter opp på hver undervisnings økt og at mat og livsstils opplysninger tas til alvorlig ettertanke. Det er samme regler her på tur som på skolen og det forventes at rus reglementet oppholdes.

Ekskursjoner :

Vi vil ha et par fri dager før og etter yoga opplegget og det vil da være mulig å dra på ekskursjoner til : ” spice plantasjen”, wildlife park, kajaktur fra Mandala med Angus, musikk butikken i Punjab, besøke Auroville, Lørdagsmarked i Anjuna, trommesirkel på stranden

Scooter leie: 300 rps pr dag

Ayurvedisk behandling og massasje: 5 min på scooter v/ Dunes er det en liten klinikk hvor de gir gode massager. Vel verdt det!

Arambol: market, butikker og caféer, 15 min scootertur

” The Mandala ”

Under oppholdet skal vi bo på ”The Mandala” som ligger ved Asvem elven og nær Mandrem stranden. The Mandala er en fantastisk eventyrlig plass som kunstnere og designere fra hele verden har vært med å kreere. Angus, eieren tar veldig godt vare på oss og er selv kokken mens vi er der og vil lage vidunderlig macro biotisk og auyrvedisk inspirert vegansk mat.

Vi skal bo i hva de kaller ”the nomadic mansions” hvor det er lagt vekt på komfort og integreringen av naturen omkring.

” å bo på ”the Mandala er som å være på en 5 stjernes kamping”
elev fra 2012

for bilder og mer info gå til nettsiden: www.themandalagoa.com

 

FØR TUREN:

VISUM –

gå til http://blsindia-norway.com/ for å fylle ut et visum.

Vi søker om 7 måneders turist visum og prisen er 550 og er inkludert i det du har betalt til skolen allerede. Før du fyller ut visumet så ha passet ditt klart, arbeid og adresse til dine foreldre, reise detaljer/flight no, adressen til stedet vi skal bo i India, NB! Husk å noter file no som blir oppgitt helt i begynnelsen når du åpner visa application.

VAKSINE –

Jeg anbefaler to vaksiner når vi drar til India. I sør India er det ikke med nødvendig med malaria vaksine. Og disse må dere betale for utenom.

Hepatitt A- vaksine mot leverbetennelse som smitter gjennom mat og drikke. Vaksinen beskytter i minst 30 år hvis man tar en påfyllsdose 6- 12 mnd etter 1. Dose. Havrix eller Epaxal Pris pr 2010 var 235kr ( kan ha gått opp et par kroner i år). Kombinasjonsvaksine mot difteri/stivkrampe/kikhoste/polio anbefales for de som er eldre en 19 år. Gir 10 års beskyttelse. Repevax eller Boostrix polio pris: pr 2010 var 205kr.

Valgfritt:

Dukoral drikkevaksine gir beskyttelse mot kolera. Den beskytter også mot 30% av bakteriene som kan gi turistdiare.

Ved lengre ryggsekkturer og studie/arbeidsopphold anbefales vaksine mot hepatitt B, leverbetennelse som smitter via seksuelle kontakter, sprøytestikk/tatoveringer og blodoverføringer. Finnes separat eller i kombinasjon med hepatitt A (twinrix pris: 325kr).

Viktig!

Det er viktig å beskytte seg mot mygg dag og natt pga myggstikk som kan være ubehagelig og ikke minst risiko for å bli smittet med malaria, denguefeber.

Jaren helsestasjon:

Jeg ringer og bestiller tid hos sykesøster Tina Kottenhoff så drar vi alle sammen og får vaksine på helsestasjonen.

FORSIKRING –

Alle må ha reise forsikring og vi samler in forsikringsnummer og kontakt personer slik at det er lett tilgjengelig hvis noe skulle oppstå. NB gi dette til Martine- hun lager listen.

PAKKELISTE –

– anbefalt pakkeliste legges ved. Tillegg silkepose, myggnett

LOMMEPENGER OG MATPENGER –

Dere vil få matpenger fra skolen som dere allerede har innbetalt gjennom skolepengene. Ellers så anbefaler jeg et minimum av 2000 kr i lommepenger.

Tilbake til Studietur India