.fusion-secondary-header{ background-color: black !important; }

EVENTS

Hadeland folkehøgskole er virkelig en annerledes skole, ikke bare på grunn av fagtilbudet, men av alle de andre små og store begivenhetene som beriker skoleåret.

“Events” er et eksempel på dette og er noe vi er meget stolt av! “Events” er unike arrangementer spredt gjennom skoleåret som involverer alle elever. Dette nøye koordinerte samarbeidet skaper til slutt fyrverkeri! Under overflaten jobber komiteer som ledes av elevene selv.

Resultatet av dette er ikke kun spektakulære elevkvelder der skolen er snudd på hodet, men det gir også elevene erfaring i hvordan å planlegge, koordinere, lede og gjennomføre slike kreative og kunstneriske arrangementer!

Ved siden av andre fine sammenkomst, som “Den første elevkvelden”, Juleverksted, husgruppe eller linjekvelder, introduserer vi “The Greek Experience”, “Fjorårs Gathering” og skolens store finale – “Festivalen”!

FJORÅRS GATHERING

Et år på Hadeland folkehøgskole er et rikt år på erfaringer, kunnskap, utfordringer, forandringer og vennskap! Det å kunne komme tilbake til skolen som et samlet kull og se tilbake på den tiden man levde, studerte og reiste sammen, er et sterkt møte som mange gleder seg til. Vi kom da med ideen at denne sammenkomsten skal skje i regi av en kveld som har et musikalsk tema og stil. Dermed ble, “Rock Star Party”, “70`s Disco Night”, “Grease Up and ready to Rock and Roll”, “The Hippy Gathering”, “Happy 80`s” eller “Bolly Belly Night” født!

Årets elever planlegger og organiserer kvelden gjennom komiteer som finner ideer for å gjennomføre de praktiske og de kreative utfordringer. Elevene og skolen blir pyntet etter tema, volumet er oppe og møte mellom fjorårets og årets elever skaper nye bånd! Kveldens høydepunkt eller kanskje den ultimate utfordringen er selve “Catwalken” der den beste opptredenen blir kåret. Fjorårs Gathering er en fantastisk kveld der veiene våres møtes igjen!

THE GREEK EXPERIENCE

Når vinter begynner å sette sitt preg med mørke og kalde netter, og elevene er godt kjente med rutinene og opplegget på skolen, når noen av oss lengter etter sol og varme og kanskje et avbrekk fra virkeligheten, da kan gresk aften som etterhvert er blitt døpt til “A night to Remember” være en slik “escape fra virkeligheten”! Elevene spiller på karakterer som er samlet fra alle verdens kanter og alle samles i gymsalen som nå er forvandlet til en tradisjonell Taverna!

Konferansierene står for både komedie og drama, mens kvelden byr på show, greske rytmer og mat, hemmelige grupper og servitør med gebrokkent engelsk aksent. Ikke nok med det, så har elevene mulighet til å invitere sine venner til å delta på kvelden uten ekstra kostnader, så lenge de spiller med på det vi kaller et tredimensjonalt og levende teater!

FESTIVAL

Alt starter som et bittersøt kaos som gradvis tar form og forvandler seg til årets Grand Finale – vår Festival! Venner, familie og neste års elever er nå invitert til skolen og vi har to uker til å forberede oss på å vise hva vi lært gjennom året. På selve festivaldagen kan man besøke linjene og se hva elevene har jobbet gjennom skoleåret. På boder rundt på skolen får man et glimt av studieturene. Senere på ettermiddagen vises det film fra studieturene og på kvelden blir det Show!!!

Apropos Show: Komiteer foran og bak scenen jobber intensiv med å planlegge gjennomføringen av mange og allsidige bidrag som skal vises på scenen under festivalkvelden. Kampkunst oppvisninger, dans, yoga, sang, teater, og innslag flettes sammen for å bli et forrykende show. Denne gangen forvandles gymsalen til en slags Cabaret, der man nytter showet mens man spiser god mat! Det er ikke lett å beskrive en slik rik og allsidig begivenhet uten å høres pompøs ut, men vi kan med sikkerhet si at avsluttingen med festivalen er en erfaring og en erindring som alle vil ta med seg videre i livet sitt!