Aikido er kunsten for å bli den beste man kan være!

Jeg er født og oppvokst i Tyskland, men opprinnelig er jeg fra Hellas. Siden 1988 har jeg bodd i Norge. Det å ha bodd i flere land har satt sine spor på personligheten og språket mitt, så til tross for at jeg snakker flere språk, har språket vært en hindring for meg. En hindring som jeg valgte å overvinne ved å bruke kroppen som instrument for kommunikasjon.

I ca. 15 år jobbet jeg som danser, noe som blant annet førte til at jeg fikk arbeids- og oppholdstillatelse i Norge som koreograf. Som ungdom trente jeg litt Judo og videre litt Karate og Kung Fu. Til tross for at dette var verken kontinuerlig eller helt seriøs, har jeg alltid vært fascinert av kampkunstens ånd og Østens mystikk. Kampkunst handler, i likhet med dans, om kroppsbeherskelse, innsats og disiplin, så for meg var det helt naturlig å gå fra dans til Aikido.

Jeg begynte å trene Aikido i januar 1997 ved universitetsklubben på Blindern. Der trente jeg seks dager i uka fram til desember 1999, da jeg flyttet til Hamar. I Hamar fantes det ingen Aikido klubb, så i mars 2000 startet jeg en klubb selv. Jeg var nokså uerfaren i Aikido den gang, men hadde en solid tro på min dansebakgrunn og stor støtte fra mine Aikidolærer.

I august 2002 begynte jeg å jobbe på heltid som hovedlærer ved Aikido linja på Vestoppland folkehøgskole.

I 2004 fikk jeg ”Shodan” og startet søskenklunklubben Fudoshinkan Hadeland Aikido i Brandbu.

I 2007 startet jeg ”Aiki-Kids”, Aikido trening for barn på klubben i Hamar og i 2008 fikk jeg mitt andre svarte belte.

Siden 2002 har jeg reist til Japan hvert år der jeg har trent i ”Hombu dojo” og besøkt stormestere som Suganuma Sensei, Anno Sensei Okamoto sensei og andre! I tillegg til inspirasjon hentet fra Japan, har jeg fått personlig veiledning fra min greske lærer George Sensei (6 Dan Aikikai).

Min undervisningsstil og Aikido har blitt influert av Bjørn Eirik Olsen Shihan (7 Dan), men min filosofi er hentet fra tenkere fra hele verden og fra et variert og innholdsrikt liv. Siden 2002 har jeg også praktisert Chi Kung samt forskjellige sverdstiller (Kenjutsu) fra Japan.

Når det kommer til Aikido og Kenjutsu på Hadeland Folkehøgskole, fokuserer jeg på det filosofiske og det mentale aspektet like mye som det tekniske og fysiske. Respekt, ydmykhet og mental styrke er begreper som står sentralt. Aikido og Kenjutsu praktiseres som verktøy for hverdagen og ikke kun som en selvforsvarsform, men det betyr ikke at vi ikke fokuserer på effektive selvforsvarsteknikker.

Denne kombinerte formen for trening krever mental disiplin, fokus, konsentrasjon og vilje til ”å gå veien” for å lykkes. Jeg gjør alltid mitt ypperste for å lære deg, hjelpe deg og inspirere deg. Det er en spennende reise i deg selv og i kamp – kunst henført av teknikk, filosofi og en smule mystikk, men “veien” må du gå selv!

 

Den største seieren blir seieren over deg selv.

-Dimitris Farmakidis

 

Tilbake til Kontakt oss