[ezcol_2third]

Trening, Mindfulness og Kosthold

Trening, Mindfulness og Kosthold er en linje for deg som ønsker å få mer kunnskap om hvordan du kan ta vare på egen helse og få en bedre livskvalitet. Målsetningen med linjen er at du skal få et mer bevisst forhold til kosthold og trening og en økt trivsel i egen kropp og eget liv. Du vil få innblikk i et bredt spekter av treningsmetoder og aktiviteter. Treningen vil foregå både innendørs i treningssenter, i sal og utendørs.

Emner i undervisning:

  • Fysisk trening i praksis
  • Basistrening for styrke, utholdenhet, spenst og bevegelighet i ulike former
  • Verktøy for å ta vare egen kropp og helse
  • En innføring i hva et kosthold for god helse kan være
  • Tilberedning av god næringsrik mat i praksis
  • Basiskunnskap for å bli personlig trener:
  • Treningslære
  • Anatomi og fysiologi
  • Kosthold og ernæring
  • En innføring i og praktisering av Mindfulness-øvelser for å bevare og forbedre livskvaliteten

Du vil lære å bli kjent med mange ulike aktiviteter og treningsformer som tar sikte på å vedlikeholde og bedre egen fysisk form.

Aktiviteter og treningsformer skal være basert på egne forutsetninger. Praktisering av ulike treningsmetoder gir deg en bredere plattform for planlegging av egen og andres trening. Denne treningen vil gi et bedre innblikk i hvordan trening kan tilpasses hver enkelt. Dette vil gi deg kunnskap om hvordan du kan veilede andre i trening som grunnlag for å utdanne deg videre til å bli personlig trener. Linjen innebærer mer enn fysisk trening, vi har en helhetlig tenkning og jobber også med mental trening. Vi har ikke en kropp; vi er en kropp og erfarer gjennom den.

Mindfulness i praksis: Mindfulness kan oversettes til «oppmerksomt nærvær» og beskriver en tilstand av tilstedeværelse i øyeblikket. Mindfulness handler om å være oppmerksom på det man opplever mens det skjer «her og nå», det være seg i en treningsøkt, å spise og virkelig smake på et godt måltid eller i konkrete øvelser hvor vi fokuserer på kontakt med egen kropp og sinn gjennom meditasjon.

Du som søker: Den enkelte deltaker må være motivert til å delta og utvikle sin bevissthet og sin egen fysiske kapasitet. Det stilles ellers ingen krav til forkunnskaper eller fysisk form hos søkerne. Målet er at du skal utvikle deg fra ditt utgangspunkt i det tempo du har kapasitet til.

Skolens valgfagtilbud og østlige profil: I tillegg til aktivitetene på linja kan du benytte deg av skolens brede valgfagtilbud som vil gi deg ytterligere treningstid i aktivitetene du selv ønsker eller innenfor andre interesseformer. Forberedelser gjennom ditt valgfag vil være av betydning for hvilken studietur du kan delta på.


 

Linjelærer:
Runar Lundvall

Studietur:
Studietur India eller Sør-Korea

 

[/ezcol_2third]
[ezcol_1third_end] [/ezcol_1third_end]

Søk på Hadeland folkehøgskole

Søk nå
Søk nå